Ga er gezellig op uit en verken de prachtige omgeving

Ga er gezellig op uit

Op bijzondere wijze een rit door ons mooie gebied maken?

Een tour op de elektrische Fat Max kickbike is een unieke beleving. U rijdt geruisloos elektrisch aangedreven door een prachtige omgeving. U kunt vanaf Villa de Bakkerij starten onder begeleiding van een gids die u meeneemt voor een prachtige route, met koffiestop. Outdoor Point heeft diverse routes van 15 tot 20 km door verschillende nationale parken en natuurgebieden. Iedereen vanaf 16 jaar zonder rijbewijs kan deelnemen aan deze activiteit.

Voor meer informatie klik hier

Omgeving Frederiksoord Drenthe

Wereld erfgoed
Frederiksoord en omgeving is 1 groot Openluchtuseum. Dit bijzondere gebied in Drenthe is genomineerd voor de Wereld erfgoed status (2018).
In deze omgeving vindt men Veenhuizen; de strafkolonie en Frederiksoord; de kolonie waar mensen werden opgevangen zodat ze weer in de maatschappij terug konden keren. In het Huis van Weldadigheid kunt u hier alles over vinden. Villa De Bakkerij is onderdeel van de Stichting “Weldadige Oorden” wat inhoudt dat er kortingen gegeven worden bij andere aangesloten bedrijven indien men een Weldadig Oord arrangement boekt.

Natuurgebieden
Holtingerveld, Dwingelderveld, Weerribben/Wieden, Drents-Friesche Wold.

Maak een unieke belevingstocht

Ontdek de Vrije Koloniën van Weldadigheid eens op een hele andere manier. Maak een belevingstocht met de elektrische Kolonie Express. Geniet onder leiding van een ervaren gids van de prachtige natuur en volg het gedachtegoed van Generaal Johannes van den Bosch. Bent u met z’n tweeën of juist met een grotere groep? Er zijn verschillende mogelijkheden. De Kolonie Express biedt plaats aan maximaal 12 volwassenen en twee kinderen. Leuk als individueel uitje maar ook voor een dagje uit met de hele familie of vriendengroep.

Fietsen

Dat je in Drenthe geweldig kunt fietsen weet iedereen. Maar bijzondere, interessante en onvergetelijke plekjes weet dan weer niet iedereen, maar wij kennen die wel! Wij delen ze graag met u. Kijk hier bijv eens naar: http://annodrenthe.nu/route/1856506/Vrije-Koloniën. Dit geldt niet alleen voor de fietsers onder ons, maar ook voor mensen die liever de “benenwagen” nemen of de omgeving willen verkennen met hun eigen auto. Wat blijft is, dat je áltijd tijd tekort komt!

In de Bakkerij hebben we een aantal mooie fietsroutes voorhanden. Er zijn bij ons twee e-bikes te huur, maar we kunnen er meerdere voor u regelen bij een nabijgelegen fietsverhuurbedrijf. Bij slecht weer beschikken wij over een overdekte fietsenstalling en uw E-bike opladen is ook geen probleem.

Wandelen

Bent u een echte wandelaar, kijk dan eens op www.pauperpad.nl. Vele andere wandelroutes in de directe omgeving.

Uit eten

U kunt bij ons een Verrassingsmenu bestellen
Verrassingsmenu € 15,00 p/p alleen hoofdgerecht, € 17,50 2- gangen of € 21,50 p/p voor 3 gangen Altijd een verrassing, altijd lekker! (als we hen die dit reeds gedaan hebben mogen geloven…”)

Moe van de reis? Lekker wijntje/biertje bij het eten? Dan kunt u uitstekend eten in Hotel-Restaurant Frederiksoord aan de overkant van de weg.
Uit eten in een Finse ambiance? Trek in een héérlijke pannenkoek of liever een keuze maken van de á lá carte mogelijkheden? Herberg De Wilde Hof in Vledder biedt het! Gewoon lekker eten in een gezellig restaurant? Restaurant De Tippe in Vledder serveert héérlijke gerechten! Een bijzonder avondje uit eten? Schuif aan eet mee met wat de pot schaft in restaurant d’Olde Fabriek te Wapserveen. De geweldige gastvrouw Mia kookt voor u vele gerechten deze avond en ook met uw dieetwensen wordt rekening gehouden. Sieb is de gastheer die u tot in de late uurtjes kan vermaken met geweldige verhalen.Voor dit bijzondere avondje uit eten, eet u uw buik rond voor de vaste prijs van € 28,00. Drankjes exclusief. Ook het Chinese restaurant in Vledder kunnen wij u van harte aanbevelen. Op zaterdag- en zondagavond hebben zij bovendien een buffet voor € 19,95 p/p.

En er is nog veel meer in onze directe omgeving. Wilt u meer weten? Vraag ernaar en wij helpen u verder. bel: 0521-518939 of 06 28329976